Materialen & Verzorging

925 sterling silver

925 sterling silver is een hoogwaardig materiaal dat mooi glanst, bestaande uit 92,5% puur zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het blijft mooi voor altijd. Zeker als je het af en toe oppoetst. Dit betekent dat het na verloop van tijd wel kan gaan oxideren (donkere kleur) door de zuurtegraad van je huid en/of vochtigheid, maar met een speciaal poetsdoekje is dit makkelijk te verhelpen. Wij bieden deze poetsdoekjes bij bestellingen met 925 sterling silver sieraden gratis aan. Mocht je hiervoor interesse hebben kun je dit bij het bestellen vermelden in het opmerkingenveld. Voor alle zekerheid adviseren wij toch de sieraden af te doen met zwemmen/douchen en chemicaliën van parfum en lotion te vermijden.

Vaak last allergische reacties bij het dragen van sieraden? 925 sterling silver kan dan in de meeste gevallen gewoon gedragen worden. Maar omdat elke huid anders reageert kunnen wij dit natuurlijk niet 100% garanderen.

Stainless steel

Stainless steel, ook wel roestvrijstaal (rvs) genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Het verkleurd niet/nauwelijks en is super stevig.

Sieraden gemaakt van Stainless steel bevatten dus een klein beetje nikkel. Dit is meestal echter te weinig nikkel om allergische reacties te veroorzaken. Ook het dragen van dit materiaal zal net als het dragen van 925 sterling silver dus geen probleem zijn als je hier gevoelig voor bent.

24K Gold

Onze gouden hoop earrings met een bedeltje (diameter 12 mm) zijn gemaakt van brass, een samenstelling van koper en zink, met een laagje 24K goud. 24-karaats houdt in dat het laagje om de oorbel heen bestaat uit minimaal 99,5% puur goud. Deze oorringen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zullen ook niet/nauwelijks verkleuren. Toch adviseren we net als met 925 sterling silver sieraden de oorbellen uit te doen met zwemmen/douchen en chemicaliën van parfum en lotion te vermijden. Bovendien zijn de oorhangers nikkelvrij, dus ze veroorzaken als het goed is geen allergische reactie.

Gold-/silver plated

Onze gold-/silver plated sieraden bestaan vaak uit een onedel metaal zoals koper of zinc alloy met een laagje goud of zilver. Dit glanzende laagje kan verslijten, waardoor de sieraden zullen verkleuren (donkerder). Dit proces is te rekken door een dun laag doorzichtige nagellak aan te brengen. Kwalitatief zijn gold/silver plated sieraden wat minder, maar de prijs ligt natuurlijk ook een stukje lager. Het is uiteraard wel mogelijk om het sieraad een lange tijd mooi te houden als je volgende adviezen opvolgt:

  • Doe de sieraden af tijdens het slapen
  • Ga niet sporten met de sieraden om
  • Vermijd water/vocht, dus ga niet met de sieraden om zwemmen en douchen en houd de sieraden weg uit vochtige ruimtes
  • Vermijd chemische stoffen, parfums en lotions

We raden het af gold/silver plated sieraden te dragen als je gevoelig bent voor allergische reacties. Hiervoor zijn onze 925 sterling silver en Stainless steel sieraden een goed alternatief 🙂